Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Ny aftale om 2 måneders ekstra dagpenge

17. december 2020

I perioden 01.01.21-28.02.21 gælder der særlige regler for dit forbrug af dagpenge og G-dage pga. corona.

Bemærk: Lovforslaget er vedtaget den 19. januar 2021. Læs mere her.

Der er netop indgået en ny politisk aftale om, at der i perioden 01.01.21-28.02.21 skal gælde særlige regler for dit forbrug af dagpenge og G-dage pga. coronasituationen. Der lægges i aftalen op til, at du i perioden ikke forbruger af din 2-årige dagpengeperiode ligesom i foråret.

Aftalen betyder også, at du ikke vil få G-dage ved hjemsendelser og arbejdsfordelinger, der er etableret efter den gamle ordning. Din arbejdsgiver vil altså ikke have pligt til at betale G-dage, men du vil i stedet få dagpenge. Hvis du er på den nye midlertidige arbejdsfordelingsordning, så skal din arbejdsgiver fortsat betale godtgørelse svarende til G-dage.

Du kan stadig forlænge din dagpengeperiode

Der er desuden lagt op til, at pausen i dit forbrug af dagpenge ikke vil have betydning i forhold til de 2 måneders ekstra forlængelse, som du har mulighed for at få, hvis din dagpengeret udløber. Du vil altså ikke miste retten til de 2 måneders forlængelse af dine dagpenge.

Lovforslaget er endnu ikke endeligt vedtaget i Folketinget, men vi vil løbende opdatere hjemmesiden, hvor du kan holde dig orienteret.

Bemærk: Lovforslaget er vedtaget den 19. januar 2021. Læs mere her.

Mere info om corona

Læs også svarene på mange af de spørgsmål, vi får om arbejde eller ledighed og corona/COVID-19.